25 Nisan 2016

Essence ve Catrice Alışverişi, Neler Aldım...

En sevdiğim uygun fiyatlı kozmetik markaları Essence ve Catrice'in standları genelde boş ve yeni bir şey de çok nadiren geldiği için yeni bir şeyler bulduğum zaman genelde ilk günden beğendiysem alıyorum. Bu alışverişi de yapalı bir süre oldu aslında ancak yazabiliyorum.
Essence
Öncelikle toplu halde görelim 4 parça aldım. Aslında daha çok bir şeyler aldım ama onlar çekiliş için alındı, o nedenle burada yoklar.

Essence

Bu ara böyle soft bej, nude tarzı ojeleri sever oldum, o nedenle Essence dream on isimli bu grimsi bej ojeyi hemen koleksiyonuma kattım.

Essence Soft Touch Mousse Concealer

Kapatıcı denemelerine devam ettiğim için Essence'in yeni çıkan bu soft mousse concealerını da aldım tabi.

Catrice  Eyematic Eye Powder Pen

Catrice Eyematic Eye Powder Pen olarak geçen bu  farını gerçekten çok büyük hata sonucu almış bulunuyorum. Okuduğum bir yorumda çok beğenilmişti, ayrıca Loreal'in de aynı buna benzer şekilde bir farı var ve o gayet pigmentli ve başarılı bir ürün. Acaba benzer mi ya da ona yakın mıdır diye düşünmüştüm ama hiç alakası yokmuş.

Catrice  Eyematic Eye Powder Pen

Son derece pigmentsiz ve başarısız, hele aldığım başka bir renk (020 numaralı Hotel Pearlafonia) daha ilk açışımda bozuk da çıkınca iyice soğudum. Sonra değiştirdim tabi ama renk vermesi için her seferinde kapağın içine sokup rengi tazelemek gerekiyor, kısaca beğenmedim, Loreal'e değil dupe ucundan benzer bile olmamış.

Catrice

Gelelim Catrice'in bir süredir peşinde olduğum Light reflecting aydınlatıcı/kapatıcı kalemine. bu kalem de YSL Touche Eclat ve tabi Loreal Lumi Magique'e dupe gösterilen bir ürün. YSL kullanmadım ama Loreal'in yazısını burada yazmıştım.

Catrice Light Reflecting Concealer

Bu kapatıcının Loreal'de pek bir farkını göremedim. Neredeyse yapıları bile aynı, aynı şekilde çok kapatmıyor ama aydınlatıyor. Renk skalası da çok benziyor. 

Catrice Light Reflecting Concealer

Hatta aydınlatıcı olarak Loreal'den biraz daha bile iyi olabilir. Ama aynı şekilde bereketsiz bir ürün, yaklaşık 1 ay içinde sürekli kullanımda bitiveriyor. Ben birinciyi bitirdim ve ikinciyi aldım hatta. 15 TL.'lik uygun fiyatlı bir ürün.

Essence soft mousse concealer

Alışverişimin en işe yarayan parçası ise Essence Soft Touch Mousse Concealer oldu diyebilirim.  Yapısı köpük kıvamında, son derece pigmentli ve kapatıcılığı orta derecede. Kremsi yapıda ama sürünce hafifçe pudralanıyor. Göz altında kullanacaksanız iyice bir nemlendirme istiyor. 

Essence soft mousse concealer

Bendeki 10 numara soft beige, ben göremedim ama bir de soft sand isimli 20 numarası var. O daha koyuca bir renk. Sanırım yurt dışında daha farklı renkleri de var ama Türkiye'de bu ikisi var diye biliyorum.

Essence soft mousse concealer

Yumuşacık demiştim, kapatıcı fırçası ile hafifçe dokunarak uygulama yapabilirsiniz. Parmakla uygulamak için ambalajı fazla minik, benim parmağım girmiyor.

Essence soft mousse concealer

Rengi tam bir orta ton, çok açık veya çok koyu tenli olmayanlara uyum sağlayacaktır. Yine kapatıcılığı arttırmak için altına bir corrector uygulanabilir. 

Essence soft mousse concealer

Yapısının nasıl pudralıya dönüştüğü ve kapatıcılığı burada da görülüyor rahatça. Günlük çok ağır kapatıcılar uygulamak istemeyenler için rahat bir ürün. Ayrıca iyice nemlendirdirdikten sonra göz altına sabitleme pudrasına da gerek bırakmıyor.

Essence ve Catrice yeni ürünler getirmeye devam eder umarım, standlarda artık alınacak yeni ürün bulamıyoruz halbuki yurt dışında hem koleksiyon hem de yeni pek çok ürün çıktı, umarım kısa sürede buraya da gelirler.
Sevgiler..

52 yorum:

  1. Hepsini iyi günler kullanın :) ben en çok ojeyi beğendim <3

    YanıtlaSil
  2. güzel günlerde kullanın. Ah o yanlış yorumlamalar yokmu. Hepimizin başının derdi artık. Catrice Eyematic Eye Powder Pen gerçekten hiç rengini nerdeyse vermiyormuş sayenizde görmüş oldum çok teşekkür ederim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda ah o matic powderı çok umutla almıştım böyle güzel bir koyu renk diye tester da yoktu çok pişman oldum loreal alsaymışım daha iyiymiş :-(( teşekkür ederim..

      Sil
  3. Güle güle kullan İrem'cim! Şu ojeyi bulursam ben de alayım, nedense benim de elim bu ara hep soft renklere gidiyor! Essence köpük kapatıcıyı ise bir süre önce Rossmann'da denedim ve dedim ki "kesinlikle bana göre değil!" O kuru yapı benim göz altlarımla birleşince 60 yaşında falan görünürüm sanırım... Catrice aydınlatıcı ise aklımda olsun, YSL'ye muadilse alırım :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik evet canım çok iyi nemlendirilmezse pütürlü durabilir gerçekten onun dışında renk ve yapısı iyi ama yaz aylarında benim de tercihim catrice olacak.. teşekkürler :-))

      Sil
  4. Essence'in en çok ojelerini ve asansörlü göz kalemlerini seviyorum :)) Catrice farın başarısız çıkması kötü olmuş :-/ Mutlulukla kullanın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @blana teşekkürler Blanacım .-)) evet ben de çok seviyorum essence oje ve kalemleri gerçekten :-))

      Sil
  5. Essence ürünleri hep şatafatlı oluyor. :) Essence soft mousse concealer ürünün pigmentli olması çok iyi aksi halde baş ağrısı oluyor ürünler rengini alana kadar. :) Ojenin rengine bayıldım. Güle güle kullan hepsini. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @valarmorghulis evet ürünlerin mutlaka bir albenisi oluyor değil mi :-)) teşekkürler..

      Sil
  6. canım essence soft mousse concealer bildiğim kadarı ile iki renk biri koyu olan biri de benim geçen blogda yazdığım açık renk olan açık bej :) kapağının üzerindeki numaralardan öyle ayırt ettim ben de. senin ki sanırım koyu olan gibi geldi bana, bu arada ürünlerini de güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer aa dikkat etmemişim bak hemen bakayım ona..teşekkür ederim :-))

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim canım :))

      Sil
  7. Markaları sizin sayenizde tanıdım dersem ayıp mı etmiş olurum :) her birini tüm özellikleri ile yazmışsınız teşekkürler. Ojenin rengi çok güzel, güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @renklimutfak çok teşekkürler :-)) beğenmenize çok sevindim..

      Sil
  8. Güzel günlerde kullan cnm :) Catrice Eyematic Eye Powder Pen,e elim gitti geldi, ama bu yazıdan sonra görsem de slm vermem ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ayselvrl teşekkürler :-)) alma yani onun yerine biraz daha verip loreal al en azından gayet kullanışlı..

      Sil
  9. Ojenin rengi cok guzeeel :) Gule gule kullan canim :)

    YanıtlaSil
  10. Essence standı hep boş catrice de burada yok istediğim hiç bir şeyi alamıyorum güle güle kullanın ürünlerinizi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kelebeketkisi evet standların boş olması gerçekten çok kötü oluyor markalar için :-(( teşekkürler..

      Sil
  11. Güzel günlerde sür sürüştür.

    YanıtlaSil
  12. Hafif yapılı kapatıcı ayındlatıcı ürün istiyordum. Aklımda Loreal vardı ama Catrice'i alacağım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik valla catrice tam aradığın şey bence :-))

      Sil
  13. Ben de essence concealeri kuru buldum. Göz altını çok kurutur. Ama Catrice concealeri denemek isterim. Güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın benim göz altımı kurutmadı baya yağlı göz altlarım bir de göz kremi tamamdır :-))

      Sil
  14. İyi günlerde kullan canim catrice aydınlatıciyi ilk fırsatta deneyecegim merak ettiğim bir üründü zaten güzel yorumunu duyunca almak farz oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @evintekkızımona çabuk bitmesi dışında gayet beğendim ama loreal için de aynı şey söz konusu o nedenle catrice tercih edeceğim artık..teşekkürler..

      Sil
  15. Güzel ve kullanışlı ürünler.. Güle güle kullanın.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @renklipastasepeti çok teşekkürler :-))

      Sil
  16. güle güle kullan canım. essence ın concelaerini ben de kullanıyorum. çok problemli bir cildim olmadığı için memnunum. ojeye bittim yalnız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @zencefiltasarımevi teşekkürler.. evet concelaer çok kuru ciltli değilseniz çok rahat kullanacağınız bir ürün.. oje de nudeseverlerin favorisi olacak bu yaz bence :-))

      Sil
  17. Catrice kapatıcıya en kısa sürede bakacağım, güzel günlerde kullan canım.

    YanıtlaSil
  18. Güle güle kullan hepsini de. catrice göz farının rengi de ne kadar güzelmiş aslında, yapısı iyi olsaymış...
    Ojenin rengine de bayıldım bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi çok teşekkürler evet o far rengini tam vereydi şahane olacaktı :-((

      Sil
  19. Sizin bu yayınlarınız ciddi anlamda makyaj yapanlara ne kadar faydalı. Gereksiz bir ürünü almaktan kurtulmuş oluyorlar mesela....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu çok teşekkürler beğenmeniz benim için çok mutluluk verici gerçekten :-))

      Sil
  20. güle güle kullanın =) essence nin köpük fondötenini 3 tane bitirdim çok sevdiğim ve uygun fiyatlı bir fondöten. hem hafif hem de kapatıcı duruyor bende. umarım siz de uzun vadede beğenirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygunevrim teşekkürler :-)) köpük fondötenden bir kutu kullandım ben fena değildi sonra başka ürünlere geçtim tabi ki :-))

      Sil
  21. Essence kapatıcıdan memnun musun canım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @semagökçe kapatıcılığı orta göz altını çok iyi nemlendirmen lazım bir de kuru ciltliler sevmemiş mesela

      Sil
  22. Sanıyorum gratis essence i satmayı bırakacakmış. Ondan güzel indirimler olabilir iremcim. Seviyorsan git al bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam aa sahi mi indirim olursa ne var ne yok alırım artık :-D

      Sil
  23. Uzun zamandir açik renk oje kullanmadim. Bu yaz bir dönüs yapabilirim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...