19 Aralık 2017

Pastel Kozmetik Lip Topper Serisi ..

Türk kozmetik firmalarının yabancılarda görüp de özendiğimiz ürünlere muadil şeyler yapmaları hem de gayet iyi yapmaları çok memnun olduğumuz bir şey. Bunun son örneği Pastel Kozmetik lip topplerlar oldu.  Lip topper kısaca herhangi bir ruj üzerine veya tek başına uygulayabileceğiniz, sürülen ruja veya dudağınıza metalik, simli veya ışıltılı efekt veren, gloss tarzı bir dudak ürünüdür. Eskiden bunun lip topper olduğunu biz bilmez iken roll-on şeklinde ışıltılı, meyve tatlı dudak parlatıcıları vardı ki ben kendilerini çok sever ve ortaokul-lise dönemlerimde sürekli kullanırdım.

Pastel lip topper


Pastel Kozmetik erken bir yılbaşı hediyesi şeklinde hazırladığı ışıltılı kutular içerisinde 4 lip topper ve iki daylong ruj yolladı. Şimdi hepsine bakacağız.
Pastel lip topper

Önce liptopperlara bakalım. Işıl ışıl, simli simli, çok örtücü ve tek başına çok kalıcı olmayan çok tatlı ürünler. 

Pastel lip topper

302 ve 303 numaralı renkler bence duruma göre tek başına da kullanılabilecek renkler. Hatta hepsi tek başına kullanılır ama 303 numara bu işe en uygun olanı.

Pastel lip topper

Soldan sayarsak; 301 numara dazzle, 302 numara glitz, 303 numara shimmering bronze ve 304 numara pink star renklerini görebilirsiniz. 

Pastel lip topper

Benim favorilerimini 301 ve 304 numaralar, özellikle de pink star olduğunu söylemeye hiç gerek yoktur sanırım. Beyaz zemin üzerinde içinde pembe, mavi ışıltılar olan, ışığa göre renk değiştiren şahane bir renk kendisi. Kendim seçsem ilk tercihim bu olurdu. İkinci olarak da yine sarılı pembeli ama daha az yoğun dazzle rengini tercih ediyorum. 

Pastel lip topper

Aplikatörleri düz ve yassı, sapları da uzun, uygulaması kolay. Ürünlerde hiç koku yok, aşırı derecede yapış yapış değiller ve dudakta ağır bir his bırakmıyorlar. Tabi dudaktan çıkarken geride biraz sim bırakıyorlar ama bence abartı bir sim bombası değil hiç biri. 
Gelelim uygulama şekli ve önerilerine;
Dediğim gibi hepsi tek başına da kullanılır başka uygun bir rujun üzerinde de iki şekilde de hepsi güzel duruyor. Tek başına kullanıldığında simli görüntü çok daha belirgin, özellikle pink star baya yakıcı bir renk ama  mat ruj üzerinde daha metalik duruyor. Ruj üzerinde kullanıldığında çıkarken simler kayboluyor ama tek başına kullanıldığında daha  belirgin o simler. 

Pastel lip topper

Bir de uygulama aplikatörlerini görüyorsunuz, tertemiz ve sadece kendi renkleri var. Başka koyu renk bir ruj üzerinde mat da olsa, kurusa da, sabitlense de ürünün yapısı gloss tarzı ve hafif yağlı bir ürün. Başka bir ruja değdiği anda aplikatör kirleniyor ve bu kirlilik ve değişik renk glossun kendi içine de taşındığı için çok yakın sürede topperın rengini de bozacaktır. O nedenle parmak ucunuza aldığınız  ürünü pıt pıt ruja uygulamanızı tavsiye ederim. 
Swatchlar yukarıdan aşağıya 301-302-303-304 numaralar şeklinde.

Pastel lip topper

Aynı swatch gün ışığında görülüyor.

Pastel mat ruj

Daylong serisine ise iki yeni renk eklenmiş. Pembe-nude severlere göre 31 ve bordo-kırmızı severlere göre de 37 numaralar. Yapıları aynı zaten, daha önce yazmıştım Pastel daylong yazısını  linkini bırakıyorum buraya. 

Pastel mat ruj

Tabi ki açık rengin matlaşması daha kısa sürüyor. Kırmızıyı bir süre beklemek gerekiyor. Ama bir kere kuruduktan sonra biliyorsunuz çok zor çıkıyorlar. Üst üste tazelemek iyi bir fikir değil, çok fena kuruma yapıyor öyle bir durumda. En iyisi ıslak mendil ile tamamen çıkartıp yeniden sürmek olacaktır.  Benim favorim tabi ki 37 numara oldu bu arada. 

Pastel mat ruj

Her iki rengin üzerine de Pastel lip topper pink star rengini uyguladım.. Tabi parmak ucuma alarak yaptım bu uygulamayı aksi takdirde o kırmızı renk pink starı red stara çevirir emin olabilirsiniz. 


Yabancı markalarda Jouer, Lime crime ve Jouer'in Jeffree Star ile ortaklaşa çıkardığı lip topperlar sanırım en güzelleri ancak ufak bir sıkıntı olarak Lime Crime 28 $ Jouer ise 16 $, JouerxJeffree Star ise 16 $'cık oluyor. Yani güzeller tabi hem de çok hele de Jeffree Star'ın sweet Tooth adını verdiği topperını elime geçirmeyi çok isterim ama o kadar para verir miyim kesinlikle hayır. Pastel topperlar kendi sitesinde 23.85 TL. ama sanırım değişik yerlerde 15-25 TL. arasında fiyatlarda satılıyorlar.  O zaman Türk markaları yeni ürünler çıkartmaya devam etsinler diyorum ben.
Sevgiler..

38 yorum:

  1. Kesinlikle ben de çok sevindim bu lip topper olayına, Pastel'in ellerine sağlık diyorum. Senin gibi ben de Pink Star'a bayıldım. Ve kendi yazımda belirtmeyi unutmuşum, aynen ben de parmaklarımla, ya da 100'lü aldığım ruj süngerleriyle uyguluyorum. İKinci favorim de Glitz :) Daylongların ise her iki rengine de bayıldım ben. Güle güle kullanalım, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik teşekkürler canım .. Pastel yılın son ayı güzel bir hamle yaptı bence metalik rujlar da çıkartmış onları da denemek için sabırsızlanıyorum.. sevgiler :-))

      Sil
  2. renkler harika :) lip tropperların renklerine hayran kaldım.Tam yılbaşı ışıltısı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @beyazbegonvil evet değil mi yılbaşı akşamı pink starı kullanacağım kesinlikle..

      Sil
  3. ışıltı seven biri olarak çok seviyorum lip topperları.. aklım hala Huda'nın setlerinde ama :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün benim de aklım KKW Beauty'nin yeni çıkardığı gloss-pigment setlerde :-)))

      Sil
  4. pastel mat rujları çok hoşuma gitti güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  5. lip topperların renklerine bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzelvekültürlü ben de hepsi ayrı güzeller:)

      Sil
  6. 301 ve 304 benimde favorim olacak gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme değil mi çok güzel renkler :-))

      Sil
  7. Pink star benim de favorim oldu ve alırsam onu tercih edeceğim. 31 ve 37 numaralar da çok güzel renkler hatta swatchları yan yana görünce fark ettim; ikisini karıştırırsak şahane bir Gül kurusu çıkarmış ortaya!
    Güle güle kullan İremcim,
    Sevgiler!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @glamsight :-)) değil mi haklısın yapayım hemen değişik bir renk olacak bence de .. teşekkürler canım öpüyorum..

      Sil
  8. Neler icat olmuş yine şaşırdım ben, ruju sürüyorsun sonra üzerine bunu sürüyorsun, genç olacaktım ki valla hepsi de çok güzel, güle güle kullan canım. :)

    YanıtlaSil
  9. senin anılar da hoooş fotolar da hoooş olmuuuuş :)

    YanıtlaSil
  10. Görüntü pek hoşmuş ama ben sim olayını bir türlü sevemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu evet sen daha sadece şeyleri seviyorsun :-)

      Sil
  11. 301 benim yazın kullanmayı sevdiğim bir renk, başka markadan kullanıyorudum artık bulamıyorum Pastel'den alacağım. 304 te ikinci favorim. Çok güzel bu seri..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır evet ben de çok sevdim her şeyin üzerine sürüp duruyorum :-))

      Sil
  12. Wow, 31 ve 37 gerçekten harikaymış...

    YanıtlaSil
  13. Pastelin day long serisi likit rujları gerçekten başarılı.Ama o ışıltılar var yaaa nasıl cezbediyorlar insanı.Tek kullansan durmuyor,ruj üstüne kullansan olmuyor,kalıcı desen değil ama al beniiiii diyorlar :) Bu arada lip topper 'da öğrenildi ve lugata eklenildi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden haha sözlüğe her gün yeni kelimeler ekleniyor değil mi :-)) bence topperlar tek kullanmak için bile güzeller ...

      Sil
    2. Valla sayenizde geliştiriyorum ben de kendimi :)))))

      Sil
    3. @yeşimlehertelden :-)))))

      Sil
  14. ilk kez duyuyorum ! güzelmiş, yaratıcı bir ürün, sevgiler =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygunevrimsu evet güzel olmuş bence de .-)

      Sil
  15. Lip Topperlar özellikle mat rujların üstüne uygulandığında, ruju şahane gösterip değiştiriyorlar. Ben de kendime bir tane alabilirim😍 Day Longlar da cidden çok güzeller, o kadar çok paraben içermeselerdi her renklerini alabilirdim resmen👌🏻
    Güle güle kullan İrem’cim, çok sevgiler💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog topperlara bayıldım ben keşke çok daha fazla mesela ışıltılı simli bir rose gold seçeneği de olsaydı diyorum :-)) teşekkürler canım öpüyorum..

      Sil
  16. Renkler harika hepsini begendim 😊

    YanıtlaSil
  17. Metalik hastasına bu güzellikler yapılır mı? Çok beğendim...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...