30 Ağustos 2013

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun..

Merhaba ve günaydın herkese.. Atatürk'ün yaptığı devrimlerin, kazandığı zaferlerin ve kurduğu cumhuriyetin kadrini kıymetini bilmeyenler, önemini anlayamayanlar için özellikle bu bayramı kutlayalım, herkese anlatalım. Bu zaferi nasıl, ne yokluklarla kazandık ve sonrasında kurulan cumhuriyetle de neler neler kazandık. Şimdilerde twiterda harf devrimi olmasaydı diye saçma bir tag dönüyor, harf devrimi olmasaydı en basitinden biz ana dilimizi konuşmuyor olacaktık çünkü adı üstünde arapça ve biz de arap değiliz.



"Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşı'ndan sonra, büyük bir taarruzla düşmanı tamamen yok etme kararı alındı.
1922 yılı Ağustosuna kadar, hazırlıklar tamamlandı. Güneydeki Türk birlikle-ri, büyük bir gizlilik içinde Batı cephesine kaydırıldı". İstanbul'daki cephane depolarından silah ve cephane kaçırıldı. İtilaf Devletleri tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getirilen toplar onarıldı. Yeni silahlar satın alındı. Ordumuza taarruz eğitimi yaptırıldı. Bu hazırlıklardan sonra, Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922'de düşmana saldırdı. Bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirildi. 30 Ağustos'ta düşman çember içine alındı. Sağ kalanlar esir alındı. Esirler arasında Yunan Başkomutanı Trikopis'te vardı.
Bu savaş, Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı.
Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir'e kadar takip edildi. 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan temizlenmiş oldu. Hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline "dur" diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferi her yıl, 30 Ağustos günü, bayram yaparak kutluyoruz."



Sevgiler..

4 yorum:

  1. Tag'lar, Tweet'ler, forum'lar ne yapsalar boşuna..Cumhuriyetimizi yıpratmak için ellerinden geleni yapsalar da kimsenin buna gücü yetmez..30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!

    YanıtlaSil
  2. @nilgün.. Kimsenin gücü yetmeyecek.. Kutlu olsun bayramımız..:))

    YanıtlaSil
  3. Gorkemin blogunun guerlain hediyesini sen kazanmissn cnm.bilgine

    YanıtlaSil
  4. @özlemözdemir..teşekkürler biliyorum konuştum Görkemle..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...