31 Temmuz 2013

Crystal Deodorant Stick..

Gratis'in son indiriminde aldıklarımdan biri de içeriğinin temiz olduğunu öğrendiğim bu Crystal deodorant. Aslında uzun zamandır almak niyetindeydim, fiyatı uygun indirimsiz bile 12 TL. ama kullanması zor gelecek, pratik olmayacak diye düşünüyordum. Ancak son derece yanılmışım.Kullanması son derece basit, daha önce bahsettiğim Sarıkız termal sudan biraz püskürtüp, koltuk altı, dirsek içi gibi yerlere sürüyorum. Bu işlem nemlendirme adına olduğu için su ile de yapılabilir.
Deodorantın zararlı aliminyum içermemesi çok güzel bir özellik.

İçinde sadece mineral tuzlar bulunuyor. Sadece nemlendirilip, sürülmesi şeklinde talimat var. Sabah sürdüğüm deodorant akşama kadar koruyor. Terlemeyi engellemiyor ama kokuyu kesinlikle engelliyor. Özellikle bu yaz günlerinde büyük faydasını gördüm diyebilirim. Tek kötü yanı varsa yanımda taşımaya müsait değil gerek duyulması halinde. 

Böyle sert, kristal görünümlü bir madde. Nedense uyarılarda mermer ya da granit üzerinde bırakmayın demiş. Belki özelliğini alıyordur. Aklınızda bulunsun.

İndirimden 8 TL.'ye aldığım bu deodorant sanırım en az 1 sene boyunca yeterli olacaktır. Kokusuz olması da artı bir özellik çünkü sıktığım parfüm veya body mist kokuları ile de karışmıyor böylece. ben bu deodorantı çok sevdim.
Sevgiler..

30 Temmuz 2013

Alix Avien Paris Golden Nails..

Günaydın. Alix Avien french manikür setinden sonra bir de Golden Nails adı ile altın parçacıkları ile süslü efekti veren bir nail art seti çıkardı. Ben seti cumartesi günü Watsons'da bulup aldım. 13.50 TL gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. Biraz pahalı bir fiyat gibi geldi bana, ojeler çok minik, Shine Plus'ların boyunda sanırım 5ml.'di onlar. Yorumlara geçersek;
Güzel, şık bir kutuda birlikte saklanabilecek şekilde düşünülmüş. Böyle set ojelerin aynı kutuda satılmaları iyi oluyor. Sonra birini kaybediyorum ben mutlaka.

Mini mini bir siyah bir de altın rengi oje var içinde..

Ancak altın rengi "flakey" parçacıklara sahip oje beni hayal kırıklığına uğrattı. Gerçi sürenleri görmüş ve böyle olacağını tahmin etmiştim. Parçacıklar çok güzel olmakla birlikte yoğunlukları çok az. Fırçaya zorla geliyor ve üst üste sürümde çok kalın bir jel topcoat oluşuyor. Bu da kuruma süresini uzatıyor. Tamamen fırçaya gelişine göre alıp tek kat sürülünce de altın efekti çok az oluyor.



              Ben fırçaya neredeyse şişeden tek tek alıp, tek tek de uyguladım. Yine de bence hala biraz az.

Ancak iyi yanı altın efekti veren simli ojeler, özellikle yoğun uygulamalar tırnakta pütür pütür olur. Beni     rahatsız etmemekle birlikte rahatsız olan çok var bu halden. Bu oje dümdüz ve pütürsüz uygulanıyor.
Siyah oje ise klasik bir siyah, biraz kıvamı sulumsu, 2 katta opak oldu ve topcoat sürmeden bile pırıl pırıldı. Shine Plus serisinin  siyah rengi herhalde.
                           
                         Çok sim gibi olmadığı için de çıkartması daha kolay olacak tahmin ediyorum. 


Böyle efektli ojeleri sevenlerin alıp kullanabileceği bir oje olmuş. Parçacıkları tek tek yerleştirmek ve kurumasını beklemek gibi sıkıntılarınız olacaksa pas geçin, direk bol simli bir ojeye yönelin derim. 
Sevgiler..


29 Temmuz 2013

Yeni Alışveriş..

Merhaba. Tatile çıkmadan önce son bir büyük alışvetiş yaptım ve uzun süredir aklımda olan bazı şeyleri aldım. Bunların detaylı yazıları ben kullandıkça gelecek. 


2 hafta önce katıldığım Kiehls lansmanında aklımda kalan Overnight Biological Peel'i nihayet dün Buyaka AVM içindeki Kiehls'den aldım ve hemen denemeye başladım. Ancak haftada 1-2 kullanılan ürünün yazısını iyice deneyip 1 ay kadar sonra yazacağım. Onun dışında yine istediğim Mac Paint Pot Constructivist (çukulata aşkına), Clinique Chubby Stick Göz Farı Fuller Fudge, Essence Sun Club 01 numara, Essence' cici renkli maktaj çantadı ve Sephora pudra fırçası aldım. Bayramdan sonra hepsini tek tek yazacağım. Yorumlarınızla en merak ettiğiniz ürünü söyleyebilirsiniz, ona öncelik veririm.
Sevgiler..

26 Temmuz 2013

Günün Ojesi Sephora 72 Numara..

Oje yazılarına devam ediyoruz tabi. Bugün son Sephora indiriminden tanesi 1.50 TL.'ye bulup aldığım ojelerden birini sürdüm. Oje tam olarak metalik petrol mavisi olarak tanımlanabilir ve içinde minik ışıltıları da var.

Şişede durduğu gibi daha yanar dönerli dursa daha da iyi olacakmış ama bu haliyle de çok parlak ve metalik bir oje.

Sephora'nın minicik şişesinde kocaman bir fırçası var o nedenle tırnağı tek sürüşte kapatıyor. Ben bir tek küçük parmağımda zorluk çekiyorum. İki kat sürdüm ama tek katta yeterli olurdu.

Günün yüzüğü..

ig için de bir fotoshop yaptım..

Sephora indiriminde bol bulup aldığım  ojeler gelmeye devam edecek. Yarına yine simli  bir nail art yapasım var, bakalım..
Sevgiler..

Too Faced Summer Eyes Far Paleti..

Günaydın. 10-15 gün önce Balköpüğüblog'da şöyle  bir yazı görerek hemen siteleri kontrol etmeye başladım.  İçlerinden aliexpress.com hem ürün çeşitliliği, hem kargo free olması ile dikkatimi çekti ve sitede gezinirken de şöyle birşey gördüm. Çinliler IPhone'nun, Chanel'in Luis Wuitton'un çakmasını yapabilen adamlarken, hatta yakında bizim kopyalarımızı bile yapabileceklerken, aslında Çin sitelerinden bir şey almak son derece riskli bir şeydi ama dayanamadım ve aldım tabi. Zaten 7.50 $ ve kargo da bedava ne olabilir ki en fazla dedim.
Siparişi vermemin üzerinden 1 hafta gibi bir süre sonra kargo gayet güzel ve sımsıkı sarılmış vaziyette elime ulaştı. Paketin kendisi bir harika, tam yazlık ve cıvıl cıvıl..

Arkasında son kullanma tarihine kadar bütün bilgiler verilmiş.

İçinde günlük-klasik-fashion olarak isimlendirilen 3 değişik renk grubu var. Toplam 6 far, 1 allık ve 2 aydınlatıcıdan oluşuyor. Renklerin 3 tanesi mat, 3 tanesi sedefli ve Coral Crush haricinde pigmentasyonları iyi. 

Aydınlatıcıların ikisine de ayrı ayrı bayıldım. Son derece kullanışlı renkler bence. Seashell isimli pembe allık çok rengim değil ama far bazı olarak kullanırım diye düşünüyorum.

Instagramda yayınladığımda kullanmaya kıyamam demiştim ama direk geçtim kullanmaya, dayanamadım. Özellikle Cocoa Beach ve Chocolate Sun isimli renkleri sürekli sürüyorum. Bu arada çok hafif bir tozlanması oldu ama hiç önemli değil.

(gölgede)
Ne yaptıysam Coral Crush'ın rengini elimin üzerinde göremedim. Ben de öbürlerini fotoladım. Parmağın ucuyla alınıp sürülen şekli bu.

(güneş ışığında)
Ortadaki Toasted Coconut da çok severek kullanacağım renklerin arasına girdi. Mermaid ise palette mavi görünmekle birlikte sürülünce petrol rengine dönüyor.

Coral Crush'ı göstermeye en çok bu kadar yaklaşabildim. Ortada görülen renk, işin tuhafı burada çıkmazken göz kapağı üzerinde çok güzel renk veriyor.

Bunlar da aydınlatıcılar. Ortadaki Peach Fuzz, alttaki Sunbeam. Bunların pigmentasyonunda da hiç bir sıkıntı yok.


Paletin içinde çeşitli makyaj örneklerini açıklamalı olarak gösteren şöyle bir de bilgi kitapçığı bulunuyor.

Son olarak da palet ile yaptığım bir makyaj denemesi. Resim akşamüzeri eve geldiğimde çekildi. Sadece göz kalemimde oynama olmuş, onun dışında farlar aynen duruyor. Bütün göz kapağında baz olarak Coral Crush var, crease bölgesinde Chocolate Sun sürdüm. Kirpik diplerine de Cocoa Beach ile ton verdim. Kirpikler ise  daha sonra ayrıntılı bahsedeceğim NYC Big&Bold mascara ile 3 kat sürüldü. Bence renkler çok güzel.

Şimdi bu paletin resmini instagramdan gösterdiğimden beri gerçek olabilir-olamaz tartışması gidiyor. Açıkçası ben çinlilerden her şey beklenir mantığı ile çakma olabileceğini düşünerek aldım. Ama paket gelip de elime aldığımda her şeyi o kadar aynı ki gerçek de olabilir bu dedim. Sonra sevgili @makyajgunlugu nün önerisi ile de checkcosmetic.com dan ürünün seri numarasını kontrol ettim. 2013 üretimi olarak sitede bulunuyor. Başka bir arkadaşım yani @palatosun da Çin ile çalışan patronundan bilgi istedi ve ürünün büyük ihtimalle gerçek olduğunu öğrenmiş. Bana da renklerine, pigmentasyonuna, kutusuna, kalıcılığına baktığımda gerçek, fiyatına ve geldiği yere baktığımda ise çakmaymış gibi geliyor. Ama çok beğendiğim için de gerçek ya da çakma olması önemli değil. Zevkle kullanacağım bir şey sonuç olarak. Hatta daha da ileri gidip şunu da almayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Sevgiler..

25 Temmuz 2013

KOZMETİK HİKAYELERİ: Çekiliş Zamanı :)) #3#

KOZMETİK HİKAYELERİ: Çekiliş Zamanı :)) #3#: 3. çekilişime hoşgeldiniz :) Beni takip eden yazdıklarıma değer veren herkese çok teşekkür ediyorum. Aslında bloğu açtığım gün hiç bu ka...

Essence Sun Club 02 Miami Heat Bronzer...

Essence'in bu aralar kendini aştığını düşünüyorum. Hele bazı ürünleri gerçekten çok başarılı ki bu da onlardan biri.  Bunu ilk İçerenköy Carrefour Essence standında  görmüştüm daha sonra da instagram ve bloglarda görüp de beğenildiğini duyunca denemek için 02 numara Miami Heat'i aldım. Aslında Miami Heat esmerler için düşünülmüş bir ürün ama ben de bu aralar biraz bronzlaştığım için bu rengin yaz için daha iyi olacağını düşündüm. Kış için diğer rengi de alabilirim. Ayrıca bu ürünü galiba Bobby Brown Shimmer Brick bronzera benzetiyorlar. Elimde olmadığı için bir şey diyemeyeceğim ama resimlerinden biçim olarak oldukça benzediğini görebiliyorum. Ayrıca Physicians Formula'nın da bu tarz bir bronzerı var.
Ambalaj olarak fena değil, plastik ama oldukça sağlam bir ambalajı var. Çantaya atmaya uygun.

Ürün 11 gr. bitmez kolay kolay yani. 18 aylık da bir kullanım süresi varmış ki o süre içinde sürekli kullansam bile bitmeyecektir. 

Renkleri ise böyle bir şirinlik arz ediyor. Koyu tenliler için demekle birlikte bence açık tenliler için de gayet kullanılabilecek bir renk. İçinde tam ortada buluna pembe renk çok güzel bir doğallık veriyor ve koyu renkleri kırıyor. Ayrıca sert pudra görünümüne rağmen parmakla dokunduğunda kremsi bir his bırakıyor.

Hemen terracota fırçam ile biraz hırpaladım kendisini, tozutma özelliği yok ve rengini harika bir şekilde veriyor. Ayrıca allığın şahane bir de kokusu var, tam çözememiştim ama şimdi ofiste arkadaşlarıma koklattım, bir arkadaş Ülker'in eski çikolataları gibi kakao-vanilya koktuğunu söyledi.  Bu tarz kokuların hastası olarak bayıldığımı söylememe gerek yok herhalde.

Renkleri tek tek swatchlamadım ama bütün renklerin görünümü bu şekilde. Gördüğünüz gibi pigmenti çok iyi. Ayrıca iki gündür yüzümde deniyorum kalıcılığı harika. Terlememe rağmen akşama kadar bozulmadan kaldı. Bu ürün ayrıca tek başına shimerry bir allık olarak da kullanılabilir ki ben öyle yapacağım.

Ayrıca Essence kutunun üzerinde ürünün yüz, vücut ve gözler için de kullanılabileceğini belirtmiş. Far olarak da ışıl ışıl ve güzel olacaktır.   Kısaca Essence'in bu yeni bronzerını çok beğendim. Bu yaz sürekli kullanacağım bir ürün olacak. Kış için de en kısa zamanda 01 numarasını alacağım.
Sevgiler..

Günün Ojesi We Rock the Green..

Günaydın. Uzun zamandır günün ojesi yazmamışım, halbuki değişik bir sürü de oje sürdüm bu süre içinde. Şimdi bugün sürdüğüm oje ile beraber son birkaç gündür sürdüğüm ojeleri de yazacağım.
Öncelikle Essence'in standında yeni keşfettiğim bu yeşil ojeden çok hoşlandığımı söylemeliyim. Kapatıcılığı ve rengi harika. Bir kat bile yetecek bir oje. 

Üzerine seriden hoşlanmamakla birlikte yine de denemek için Golden Rose Impression koleksiyonundan 04 numaralı ojeyi sürdüm. Tek parmağa sürünce daha bir beğendim sanki. Base coat koyu renk olunca sanki daha iyi durdu gibi geldi bana.

Bununla da yetinmeyip, bir de Essence ıcecream kolaksiyonundan 02 always in my mint isimli ojeyi de denemek için sürdüm. Sürülmesi son derece zor bir oje, sürekli çizgi çizgi oldu. Koleksiyondan en beğendiğim renk olmasına rağmen sürüm açısından beğenmedim. Ayrıca üzerine jel oje sürülürken de kurumuş olmasına rağmen renkte açılma  yaptı. 

Çizgileri kapatması ve aynı zamanda açık renk üzerinde impressionın da duruşunu da görmek istedim.

Yüzüğüm de mint oje ile uyumludur..

İçerenköy Carrefour Essence standından bulduğum bütün yeni ojeleri aldığım için, çeşit çeşit sürdüm durdum. Bu da FlorMar M09 üzerine Essence Crack me Pearly Pink. Çatlayan ojeler ışıltılı olunca çok hoş oluyor bence..

Bu da son Sephora alışverişimde aldığım 49 numaralı oje ve üzerinde de yine Essence Mrs. and Mr. Glitter var. Essence ojelerin isimlerine siz de bayılmıyormusunuz??

ve araya da yine Essence Redvolution üzerinde Circus Confetti var.. 
Hepsine ayrı ayrı bayıldığımı söylememe gerek yok herhalde..

Biraz karışık ve uzun bir oje postu oldu ama hepsini de görmenizi istedim. Benim favorim We Rock the Green ve Circus Confetti, sizinkiler hangisi??
Sevgiler..






24 Temmuz 2013

Nars Sin vs. The Balm Pinstripe...

Şimdi geldik herkesin merak ettiği bir konuya, The Balm Instain Pinstripe allık gerçekten Nars Sin'in benzerimi.? İki allık da elimde olduğu için vakit geçirmeden karşılaştırmayı yazayım dedim çünkü Nar Sin almak isteyen çok kişi var. 78 TL. fiyatı olan allığın uygun bir benzeri hiç fena olmaz.
Ambalajlar arasında büyük fark var, hangisi daha kalitelidir bilemem ama The Balm kesinlikle daha sevimli. 

                   Nars allık 4.8 gr., The Balm 8.5 gr. civarındaydı yanılmıyorsam. Arada iki katı fark var. 

İki allık yan yana durunca arada bariz bir fark yokmuş gibi duruyor ve aslında yok da gerçekten. Sin daha mat, Pinstripe'ın yanar döner altın yansımaları daha fazla.

Burada Sin'in matlığı ve Pinstripe'ın altın yansımaları net olarak görülüyor. Sin bir tık daha morluk içeriyor gibi. Ama aslında bir yanağıma Sin, bir yanağıma da Pinstripe'ı sürüp çıksam kimse anlamaz. Her ikisi de son derece pigmentli ve kalıcı allıklar. Tabi Nars asla ve asla tozutmazken, Pinstripe dikkatli almazsanız toz toz oluyor. Her ikisi de duofiber bir fırça ile çok güzel uygulanıyor.

Pinstripe'ın kalıp gibi durduğu ve dağıtma zorluğu olduğundan bahsedilmiş. Ancak hafifçe nemli bir duofiber fırçanın üstesinden gelemeyeceği bir sorun değil. Böyle bir fırçanız yoksa da yine incelen uçlu bir setting fırçası ile az miktarda uyguladığınız ürünün üzerinden yine boş bir kabuki veya expert face brush tipinde bir top uçlu bir fırça ile geçerek ürünü tamamen yayıp, doğallık sağlayabilirsiniz. Aynı sürme-yayma işi Nars için de geçerli.
Sonuçta Nars'ın kalitesi tartışılmaz ama The Balm Sin'e güzel ve çok iyi bir alternatif gibi duruyor. Fiyatları da Nars 78 TL. iken The Balm indirimsiz olarak 27 TL., indirim beklerseniz daha da uyguna alabilirsiniz, karar sizin. Umarım yardımcı olabilecek bir yazı olmuştur.
Sevgiler..

Dove Hair Threapy Deneyimi..

Günaydın. Tatil dönüşü evde beni bekleyen Dove Hair Therapy koparak dökülme karşıtı saç bakım setini bulduğumu ve denemeye başlayacağımı şuradaki yazımda anlatmıştım. Şimdi de deneyimleri yazmaya sıra geldi. Okumaya başlamadan önce benim saçımın kısa, ince telli, sönük, yağlanmaya meyilli ancak bu mevsimde çok dökülme problemi yaşamayan bir saç olduğunu da söyleyeyim ve bütün yorumların bu saç tipine göre olduğunu da belirteyim.
İlk olarak şampuan ve kremden başlayalım. 15 gündür aralıksız kullandığım şampuan ve saç kreminden gayet memnun kaldım. Şampuan tek başına kullanımda bile yeterli yumuşaklığı veriyor ve saçım kolayca taranıyor. İkisi beraber kullanılınca da saçlarım yumuşacık oldu ancak normalde kremlerin verdiği o saç sönüklüğünü de yaşamadım. İlk hafta gerçekten biraz artmış gibi görünen dökülen saçlar, ikinci hafta ortasında normale döndü, her saç yıkayışta 2-3 saç telini koptuğu yerde bulur oldum. Ancak şunu söyleyeyim, gerçekten de yastığın üzerinde saça pek rastlamadım bu süre içerisinde. 

Onarıcı bakım maskesinin kokusu daha paket açılırken duyulmuş ki kendileri çok güzel kokuyor. Ancak kalıcı değil. Saç maskesini 2-3 günde bir uyguladım. Parmaklarımın ucu ile yetecek kadar ürünü alıp, pek kafa derime değdirmemeye çalışarak saçlarıma sürdüm. Sonuç yumuşacık saçlar oluyor ama saçtan arındırması biraz uzun sürüyor.

Ürün 200 ml. saçları orta seviyede olan birine ancak 15-20 gün yetecektir, zaten kürün süresi de bu kadar. 

Benim kısacık saçlarımla 15 günde bu kadar tüketebildim. Tabi yine kullanmaya devam da ediyorum.

Seruma gelince o ayrı bir mesele. İlk kullanımda tarif edildiği gibi 7 ml.'lik bütün kutuyu saçıma boca ettim ve friksiyon yaparak yedirdim. Sonra da güzelce taradım ve bıraktım. Sabah uyandığımda saçlarım sanki 10 gündür yıkanmamış gibi, yağlı değil ama ağır ve kötü gözüküyordu ki şekil de veremedim. Mecburen o günü öyle geçirdikten sonra bir sonraki uygulamayı yarım kutu ve bir sonrakini de çeyrek kutu ile yaparak, saçı ağırlaştırmayacak dozu kendim için buldum. Benimki gibi ince telli, zaten sönük saçları serumunu tamamını kullanmak daha da ağırlaştırıp sönükleştirecektir. O serum kutusunun çeyrek kadarı yetiyor da artıyor bile. Ama saçı uzun ve kalın, kuru yapıda olanlar için netice böyle olmayabilir. ben sadece kendi saç tipim için yorum yapabiliyorum.

Sonuç olarak şampuan, saç kremi ve maske sevdiğim ve ileride tekrar alacağım ürünler olurken saç serumu saç yapıma uymadığı için almayı düşünmediğim bir ürün oldu. Dove firmasına ürünü gönderip, deneme fırsatı verdiği için de tekrar teşekkür ediyorum.
Sevgiler..

23 Temmuz 2013

Sarı Kız Doğal Maden Suyu Spreyi..

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hepimiz  serinlemek ve serinlerken de cildimizi korumak ve nemlendirmek istiyoruz. Doğal mineral su ya da termal su diyebileceğimiz bu sular çok çeşitli markada mevcut ve fiyatları da çok değişiyor. Ben daha önce Avene termal sudan bahsetmiştim, sırada Vichy bekliyor. Ama ikisinin arasında eskiden görüp de şimdi  yeniden keşfettiğim bir marka konuğumuz olacak.

Aynı diğerleri gibi bu da spreyli ambalajda geliyor..

Sarıkız bir Türk firması ve bu kutunun içinde de sadece doğal maden suyu var. O nedenle yüzüme püskürttüğümde aynen maden suyu tadı alıyorum. Suyun pH derecesi ideal olan 5.5 miş..

Uygulama şekli ve faydaları ambalajın üzerinde anlatılmış güzelce. gerçi uygulamak çok basit, hafifçe çalkalayın ve püskürtün şeklinde. Ben sabah akşam, kalkınca, yatarken, arada sürekli kullanmaya başladım bunu.

Maden suyunun içeriği de burada belirtilmiş. 

Özellikle sabah ve akşam mutlaka krem sürmeden önce kullanıyorum. Ayrıca eğer evdeysem gidip gelip serinlemek için yüzüme sıkıyorum. makyajlı veya makyajsız fark etmiyor, çünkü makyajı akıtmıyor ama sabitlemek gibi bir özelliği de yok. Arada krem sürdükçe elime de sıkıyorum, kremin etkisini daha güzel yapıyor. Göz ve yüz fırçalarının günlük temizliği için de arada kullanmaya başladım.

Ayrıca son 3 gündür ID Bare Minerals pudra fırçamı pudramı sürmeden önce bir fıs bununla ıslatıyorum. Verdiği his hafif nemli ve soğuk, bu yaz sıcağında çok iyi geliyor ve sanki pudra da yüzüme daha iyi yayılıyor gibi geliyor bana. Yalnız bulunması konusunda sanırım problemler var. Eskiden belli kuaförlerde ve arada eczanelerde görüyordum ürünü ama uzun süredir pek bir yerde görebilmiş değilim. Ben yine kuaförüme söyledim ve o getirtti bana ürünü. Dün instagram üzerinden @aynurakdolun arkadaşımız ürünün şurada bulunabileceği ayrıca da www.balerin.com ve www.n11.com da da olduğu bilgisini verdi. Kontrol ettim balerin'de Sarıkız saç ürünleri olmakla beraber bu ürünü göremedim ama diğer sitelerde var. Hem de 7-7.50 TL. gibi bir fiyatta, N11.com 30 TL. üzerine ücretsiz kargo verirken kuaforsepeti.com da ise kargo 7 TL. görünüyor.  Şu anda evde iki tane olduğu için almama gerek yok ama sanırım çok çabuk bitecekler, hemen bu sitelerden birinden isteyeceğim. Kuaförüme göre çok daha ucuzlar.
Siz de bulursanız mutlaka alın deneyin bu termal suyu diyorum.
Sevgiler..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...